[CAT] TV Girl a Barcelona

TV Girl a Barcelona

El passat dijous 24 de novembre el grup americà d'indie pop "TV Girl" va tocar en viu un concert a l'escenari de La Nau, a Barcelona. Acabats d'arribar d'Alemanya, aquest era el 15è concert de la seva gira per Europa com a grup, acompanyats de Danz CM, altre artista de música sintètica qui es va encarregar d'obrir l'espectacle com a telonera.  

El públic, a primera ullada, era majoritàriament jove d'un perfil molt similar simultàniament; alhora però, va ser sorpenent notar la gran majoria de veus de parla anglesa que hi havia a la petita sala, la qual va evocar un sentiment molt íntim entre artistes i espectadors durant l'actuació. Un cop finalitzada Danz CM, qui, considerant que no era coneguda entre el col·lectiu, va rebre un suport afable de part del públic, aparegueren els quatre membres del grup de Los Angeles i, deixant la introducció per a més tard, iniciaren el concert amb "Pantyhouse", una de les seves cançons més conegudes. 

Els quatre membres del grup són: Brad Petering (Cantant), Wyatt Harmon (Sintetitzador), Brayden Patterson (Baix) i Jason Wyman (Bateria), els quals aparegueren al principi de manera seriosa, Petering amb una ampolla d'alcohol a la mà i un cigarret electrònic que el van acompanyar al llarg de l'esdeveniment. A l'acabar l'obertura però, la versió seriosa dels artistes s'esfumà i començaren les tertúlies entre cançó i cançó que establiren una comunicació directa i còmica amb el públic, el qual es mostrava molt a favor dels tòpics tractats tant a les cançons com als entremitjos. Un dels primers temes a ser adreçat fou el fenòmen de Tik Tok, el qual, en els últims anys, ha ajudat molt al grup a incrementar la seva popularitat a internet i les plataformes digitals de música, ja que cançons com "Lovers Rock" o "Not Allowed" s'han convertit en autèntics hits dintre la xarxa social. En diferents moments es van fer moltes bromes sobre això, però els quatre artistes es van mantenir molt fidels a balancejar cançons famoses a internet amb altres menys populars i més enfocades per a fans amb més devoció.

Altres moments a destacar foren un intent de tocar una trompeta per part de Brad Petering que resultà desastrós (intencionadament), o un sector entre Harmon (sintetitzador) i Patterson (baix) que acabà amb un petó entre Harmon i Petering (cantant) per elecció del públic en ser donats l'opció entre això o una tombarella de Patterson. El concert seguí amb cançons dels diferents albums, la majoria del seu conegut "French Exit", i alhora combinant-ho amb altres com "Who Really Cares" o "Death of a Party Girl", el qual tingué certes cançons, com per exemple "7 Days Til Sunday" que passaren ser tocades amb un pop menys centrat en els samples i amb una melodia més lenta. 

TV Girl, com s'ha dit, recentment ha guanyat molta fama gràcies a les plataformes digitals, cosa que en certs moments es va demostrar dins el públic, que se centrava més a enregistrar vídeos amb els telèfons que cantar o ballar la música. És interessant com la presència de mòbils en un concert s'ha convertit en una nova forma d'aplaudiments. Al sonar "Lovers Rock", la cançó més coneguda del grup, una onada de pantalles s'enlairà, cosa que no només va fer dubtar la validesa del públic, sinó que feu reflexionar molt sobre la importància de plataformes com Tik Tok dins el nostre dia a dia, autèntics pilars de les masses.

No obstant això, els quatre artistes de California van presentar una gran actuació tant musical com presencial, finalitzant amb Petering traient-se la samarreta i obrint els braços amunt mentre sonava una melodia transcendental. Una experiència també gratificant per la petita sala en la qual va succeir tot i la petita quantitat de gent que hi havia. S'agraeix molt que grups com TV Girl decideixin venir a Barcelona, ciutat que no acostuma a estar a la llista de músics americans en gira per Europa i que, la majoria de les vegades, hi troben gent disposada a venir veure'ls, perquè val la pena.
 

Comments

Popular posts from this blog

[CAT] L'art de la guerra

[ENG] On the British Museum and the internal conflict of one's visit

[CAT] Sobre la mort de l'independentisme